Wednesday, November 16, 2011

HADIAH DARI ALLAH!!!

ﺒﺴﻢ ﺍﷲ ﺍﻠﺮﺤﻤٰﻦ ﺍﻠﺮﺤﯿﻢ
السلام عليکم
Alhamdulillah.... pejam celik besar dah anak aku. Dah bujang dah pun. Hehe bujang ke... dah sunat kira bujang lah tu. Walaupun umurnya baru nak masuk 2 tahun pada 30 Disember 2011 ni, aku rasa banyak yang dia dah belajar. Belajar merangkak, berjalan, berlari, bercakap, abc, 123, alifbata dan banyak lagi tak gitu?

Yang paling membanggakan aku ialah walaupun dia tak pandai membaca lagi seperti ada setengah kanak2 seusianya tapi dia dah pandai alifbata. Bukan sahaja hafal dari alif sampai ya, tapi dah kenal semua huruf. Maka sasaran aku buat masa ini telah tercapai. Satu dua tiga dan one two three pun dah hafal dan kenal. Begitu juga ABC, tak sia-sia vcd-vcd dan poster2 yang aku tampal di dinding. Kalau setakat tampal je tapi tak ajar tak bererti juga. Apa yang buat aku terharu sangat ialah fr yang tarik jari telunjuk aku minta di ajar. Dulu rumah dah macam taska, sekarang ni dah macam tadika la pulak. Warna-warna dalam bahasa inggeris pun dia dah kenal.. sorry bukan aku taknak ajar dalam bahasa malaysia tapi bagi aku, bahasa malaysia dia akan selalu dengar sebab percakapan aku seharian adalah bahasa malaysia. Bukan setakat warna tapi bentuk seperti box, triangle, dan segala jenis bentuk pun dia kenal. Yang ini aku tak sempat ajar tapi babytv yang ajar hehe. Aku rasa tak salah kalau kita pergunakan teknologi moden yang ada ni sebaik mungkin kan?

Diantara vcd favourite


Baru beberapa hari aku beli vcd animasi belajar solat. Mudah-mudahan semua bacaan dalam solat dapat dihafalnya sebaik sahaja dia pandai bertutur dengan betul. Insyaallah. Hanya satu impian aku agar fr menjadi anak yang berguna bukan saja di dunia malah di akhirat juga. Terimakasih Ya Allah kerana menghadiahkan aku insan kecil ini dan insyaallah akan aku didiknya sebaik yang mungkin sebagai tanda terimakasih ku. Dan kurniakan lah aku dengan kesabaran dan keimanan yang teguh dalam mengharungi proses ini. Amin.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...